Φωτια Ευβοια 2007 - ΛΑΝΤΖΟΙ ΗΛΕΙΑΣ : Σύμφωνα με τότε κυβερνητικές πηγές επρόκειτο για μια «επιτυχημένη διαχείριση».

Φωτια Ευβοια 2007 - ΛΑΝΤΖΟΙ ΗΛΕΙΑΣ : Σύμφωνα με τότε κυβερνητικές πηγές επρόκειτο για μια «επιτυχημένη διαχείριση».. Η βλάστηση στις πληγείσες περιοχές άρχισε να ανακάμπτει έπειτα από 2 χρόνια. See full list on news247.gr Η πιο καταστροφική φωτιά για φέτος στην ελλάδα είναι αυτή που σημειώθηκε στην εύβοια στα μέσα του αυγούστου. Οι πυρκαγιές εκείνου του καλοκαιριού συνέπεσαν και με μια σύντομη προεκλογική περίοδο καθώς την επόμενη του 15αύγουστου προκηρύχτηκαν πρόωρες εκλογές. Η φωτιά όμως δεν στάθηκε δυνατό να περιορισθεί εγκαίρως και κατά τη διάρκεια της νύχτας τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης δε μπορούσαν να βοηθήσ.

Μεσσηνίας 77(145), αττικής 69(247), πειραιώς 58(88), ηλείας 53(73), αιτωλοακαρνανίας 48(96), ζακύνθου 47(48), κεφαλληνίας 46(65), λαρίσης 33(62), χανίων 31(87), φθιώτιδος 28(54), βοιωτίας 28(78), ευβοίας 27(60), αχαΐας 20(65), χίου 19(25), δωδεκανήσου 17(50), πρεβέζης 17(37), αργολίδος 16(57), κορινθίας 15(46), μαγνησίας 14(29), ηρακλείου 11(30), χαλκιδικής 11(63), αρκαδίας 11(20), λακωνίας 10(16). See full list on el.wikipedia.org Άνθρωπος του περιβάλλοντος του κώστα καραμανλή αναφέρει ότι έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι του 2007 η. Επιπρόσθετα από μόνη της η ενεργός εμπλοκή του υπουργείου άμυνας στη διαχείριση της κρίσης, αλλά και η απόφαση του υπουργεί. Επίσης την 25η αυγούστου εκδηλώθηκε και νέο μέτωπο στην περιοχή του αγίου βασιλείου και πελάγους τρίπολης.

ΛΑΝΤΖΟΙ ΗΛΕΙΑΣ
ΛΑΝΤΖΟΙ ΗΛΕΙΑΣ from 3.bp.blogspot.com
Κατά την έναρξη των πυρκαγιών του αυγούστου η κυβέρνηση ζήτησε καθυστερημένα βοήθεια από την ευρωπαϊκή ένωσηκαι από άλλες χώρες. See full list on el.wikipedia.org Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην κεντρική εύβοια Αρχικά στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 40 πυροσβέστες, 16 οχήματα και 12 συνολικά πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. Jul 02, 2020 · σε εξέλιξη είναι φωτιά στο κατσαρώνι καρύστου. See full list on news247.gr Τα χωριά γεράκι αμαλιάδας, κρέστενα, γρύλλος, καϊάφα, νεοχώρι, βρεστό, καλλιθέα, σαμικό, πλ. Το φονικότερο χτύπημα από τη μεγάλη καταστροφή του αυγούστου του 2007 συντελέστηκε στο νομό ηλείας.

See full list on el.wikipedia.org

See full list on el.wikipedia.org Η φωτιά εκδηλώθηκε την 23η αυγούστου, ενώ άφησε πίσω της και 7 θύματα,. Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο κυρίως για την τύχη που του επιφύλαξε η οικονομική κρίση, αποτελεί και το περιβόητο «ταμείο μολυβιάτη». Μια από τις πρώτες μεγάλες και σημαντικές πυρκαγιές, ήταν αυτή στον εθνικό δρυμό της πάρνηθας στις 28 ιουνίου. Στις 24 ιουλίου 2007 εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά στην αχαΐα , στην περιοχή του αιγίου, η οποία έκαψε δασικές και αγροτοδασικές εκτασεις, καθώς και σπίτια, μέχρι τις 27 ιουλίου, και στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους. Το «ειδικό ταμείο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών» (ετεα) συστάθηκε το καλοκαίρι του 2007 υπό την προεδρία του πρώην υπουργού εξωτερικών πέτρου μολυβιάτη με σκοπό τη συγκέντρωση δωρεών και θα είχε ως σκοπό του τη αποκατάσταση των ζημιών των πυρόπληκτων της ηλείας. Πάντως αυτού του τύπου τα μέτρα δεν προχώρησαν χωρίς αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της τότε κυβερνητικής επιτροπής. See full list on news247.gr Όπως σημειώνει στο news247 σημαίνον τότε κυβερνητικό στέλεχος που είχε καθοριστικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στον πολιτικό σχεδιασμό του μαξίμου και τη διαχείριση εκείνης της κρίσης «πολιτικά μπορεί να σκεφτεί κανείς τα πάντα. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα η φωτιά καίει πευκοδάσος ανάμεσα στο πήλι και το μαντούδι και στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις. Η βλάστηση στις πληγείσες περιοχές άρχισε να ανακάμπτει έπειτα από 2 χρόνια. Την επόμενη μέρα η φωτιά έφθασε στο χωριό πυργάκι, ενώ δόθηκε διαταγή εκκέ. Το πύρινο μέτωπο στο νομό ηλείας κατέστρεψε έκταση μεγαλύτερη από 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα (συμφωνα με την ευρωπαϊκη υπηρεσια effis ειναι περιπου 450 χιλιαδες στρεμματα), με βάση ανεπίσημες πηγές, κατακαίοντας από άκρη σε άκρη το νομό.

Την επόμενη μέρα η φωτιά έφθασε στο χωριό πυργάκι, ενώ δόθηκε διαταγή εκκέ. See full list on news247.gr Σε κάθε περίπτωση, γεγονός παραμένει ότι για τα δεδομένα της ελλάδας ήταν τέτοια και τόσο ασυνήθιστη η πολιτική διάσταση (έφτασαν δε στελέχη της νδ όπως οι μαργαρίτης τζήμας και γεράσιμος γιακουμάτος να κατηγορούν ευθέως το πασοκ ότι αυτό οργάνωνε τους δασικούς εμπρησμούς!) και το μέγεθος της κρίσης από τις πυρκαγιές εκείνου του κ. Η φωτιά όμως δεν στάθηκε δυνατό να περιορισθεί εγκαίρως και κατά τη διάρκεια της νύχτας τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης δε μπορούσαν να βοηθήσ. See full list on el.wikipedia.org

ΛΑΝΤΖΟΙ ΗΛΕΙΑΣ
ΛΑΝΤΖΟΙ ΗΛΕΙΑΣ from 2.bp.blogspot.com
See full list on el.wikipedia.org Μια από τις πρώτες μεγάλες και σημαντικές πυρκαγιές, ήταν αυτή στον εθνικό δρυμό της πάρνηθας στις 28 ιουνίου. See full list on news247.gr Η φωτιά έκαψε και άλλους οικισμούς όπως το ανεμοδούρι, το ρούτσι, τα μαλλωτά, τα περιβόλια, το ραψομμάτη, την ελενίτσα, τη μονή παναγιά, τα παραδείσια, τα τριπόταμα. Κυβερνητικοί παράγοντες εκείνης της περιόδου, ωστόσο, υποστηρίζουν μιλώντας στο news247, ότι οι πυρκαγιές με όλη την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τα πολιτικά συμφραζόμενα του «ακήρυχτου πολέμου» και της «ασύμμετρης απειλής» δεν ήταν ο λόγος προκήρυξης των πρόωρων εθνικών καλπών. Άνθρωπος του περιβάλλοντος του κώστα καραμανλή αναφέρει ότι έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι του 2007 η. Επιπλέον θα πρέπει να προσθέσει κανείς το ότι στατιστικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αντιστοιχούσε ένας νεκρός μέρα παρά μέρα, ενώ την ίδια στιγμή υπήρχε σωρεία τηλεφωνημάτων στην πυροσβεστική όπου άγνωστοι έδιναν ψευδείς πληροφορίες για ξέσπασμα νέων πύρινων εστιών, προφανώς για να προκαλέσουν αποδιοργάνωση και αποπροσανατολισμό στην κρατική μηχανή. Κυθήρων πειραιώς 23(30), ελατίων ζακύνθου 21(22), αμαλιάδος ηλείας 19(21), αιτωλικού αιτωλοακαρνανίας 18(25), λαγανά ζακύνθου 17(17), σαλαμίνας.

See full list on el.wikipedia.org

Αλλά δύσκολα μπορεί να τα αποδείξει ενώπιον ενός δικαστηρίου». Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί τρία χωριά στην εύβοια λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή αγριλίτσα, με την πυροσβεστική να έχει ζητήσει από τους. See full list on el.wikipedia.org See full list on news247.gr Στο σημείο βρίσκονται 36 πυροσβέστες με 14 οχήματα. See full list on news247.gr Το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς στο νομό αρκαδίας, αναπτύχθηκε στο δήμο μεγαλόπολης, όπου η φωτιά κατέκαψε και οικίες μέσα και στην πόλη της μεγαλοπόλεως. Oct 06, 2020 · κοινωνία. Στατιστικά πυρκαγιών ανά νομό, για το 2007: Η φωτιά εκδηλώθηκε την 23η αυγούστου, ενώ άφησε πίσω της και 7 θύματα,. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Το φονικότερο χτύπημα από τη μεγάλη καταστροφή του αυγούστου του 2007 συντελέστηκε στο νομό ηλείας. See full list on el.wikipedia.org

Στις 24 ιουλίου 2007 εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά στην αχαΐα , στην περιοχή του αιγίου, η οποία έκαψε δασικές και αγροτοδασικές εκτασεις, καθώς και σπίτια, μέχρι τις 27 ιουλίου, και στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους. Κατά την έναρξη των πυρκαγιών του αυγούστου η κυβέρνηση ζήτησε καθυστερημένα βοήθεια από την ευρωπαϊκή ένωσηκαι από άλλες χώρες. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της 24ης ιουλίου ξέσπασε φωτιά στην περιοχή κουνινά, αποτεφρώνοντας αγροτοδασική έκταση. Τα χωριά γεράκι αμαλιάδας, κρέστενα, γρύλλος, καϊάφα, νεοχώρι, βρεστό, καλλιθέα, σαμικό, πλ. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

ΛΑΝΤΖΟΙ ΗΛΕΙΑΣ: ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΛΑΝΤΖΟΙ ΗΛΕΙΑΣ: ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ from 3.bp.blogspot.com
Aug 13, 2019 · τρίτη, 13 αυγούστου 2019 08:53. See full list on el.wikipedia.org Σύμφωνα με τότε κυβερνητικές πηγές επρόκειτο για μια «επιτυχημένη διαχείριση». See full list on el.wikipedia.org Όπως σημειώνει στο news247 σημαίνον τότε κυβερνητικό στέλεχος που είχε καθοριστικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στον πολιτικό σχεδιασμό του μαξίμου και τη διαχείριση εκείνης της κρίσης «πολιτικά μπορεί να σκεφτεί κανείς τα πάντα. Κατά την έναρξη των πυρκαγιών του αυγούστου η κυβέρνηση ζήτησε καθυστερημένα βοήθεια από την ευρωπαϊκή ένωσηκαι από άλλες χώρες. Όπως εξηγούν, για να δείξουν το μέγεθος των δυσκολιών στις οποίες θα έπρεπε να διαμορφωθεί το κυβερνητικό σχέδιο «φανταστείτε τον εαυτό σας να βρίσκεται σε μια κυβέρνηση και να σας πληροφορούν κάθε ένα λεπτό για 6 νέες φωτιές». Οι ακόλουθες χώρες προσέφεραν βοήθεια αλλά κάποιες από τις προσφορές απερρίφθησαν:

Στο σημείο βρίσκονται 36 πυροσβέστες με 14 οχήματα.

Το κλίμα εκείνης της εποχής αποτύπωσε κατά την παρέμβασή του σε πρόσφατη εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «οι ασύμμετρες πυρκαγιές του 2007 στην ελλάδα» ο τότε υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος θόδωρος ρουσόπουλος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι πολίτες ένιωθαν ότι ένας αόρατος εχθρός επιτίθεται χωρίς να γνωρίζουν ποιος είναι και με ποιες σκοπιμότητες». Άμεσα κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 6 οχήματα, 1. Στατιστικά αριθμού πυρκαγιών , για το 2007, όπως αποτυπώνονται στις κηρύξεις αναδασωτέων του τεύχους δ του φεκ (οι αριθμοί δίπλα σε κάθε νομό ή δήμο είναι το πλήθος των πυρκαγιών, ενώ σε παρένθεση δίνεται το πλήθος όλων των συμβάντων στα οποία οφείλεται η κήρυξη μιας περιοχής ως αναδασωτέας, όπου περιλαμβάνονται καταλήψεις, εκχερσώσεις, αποθέσεις υλικών κ.ά.): Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί τρία χωριά στην εύβοια λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή αγριλίτσα, με την πυροσβεστική να έχει ζητήσει από τους. Αρχικά στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 40 πυροσβέστες, 16 οχήματα και 12 συνολικά πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. Στατιστικά πυρκαγιών ανά δήμο, για το 2007: Οι πυρκαγιές εκείνου του καλοκαιριού συνέπεσαν και με μια σύντομη προεκλογική περίοδο καθώς την επόμενη του 15αύγουστου προκηρύχτηκαν πρόωρες εκλογές. Τις πρωινές ώρες (περίπου 10:30 π.μ.) της 16ης αυγούστου, φλόγες και πυκνός καπνός έγινε ορατός από την βορειοδυτική πλευρά του όρους της πεντέλης, στην περιοχή της ράχης διονύσου. See full list on el.wikipedia.org Η κυβέρνηση παπανδρέου το 2010 έβαλε λουκέτο στο εν λόγω ταμείο στο πλαίσιο του κλεισίματος και της συγχώνευσης δημοσίων οργανισμών όπως ζητούσε η τρόικα, ενώ μετέφερε τα χρήματα (περίπου στα 132 εκ ευρώ) στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων το οποίο ωστόσο θέτονταν υπό περιορισμό εξαιτίας της δημοσιονομικής επιτήρησης από τους δανειστές. More images for φωτια ευβοια 2007 » Επιπλέον θα πρέπει να προσθέσει κανείς το ότι στατιστικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αντιστοιχούσε ένας νεκρός μέρα παρά μέρα, ενώ την ίδια στιγμή υπήρχε σωρεία τηλεφωνημάτων στην πυροσβεστική όπου άγνωστοι έδιναν ψευδείς πληροφορίες για ξέσπασμα νέων πύρινων εστιών, προφανώς για να προκαλέσουν αποδιοργάνωση και αποπροσανατολισμό στην κρατική μηχανή. See full list on el.wikipedia.org

Ενώ επιχειρεί ένα πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο φωτια ευβοια. Η πρώτη αφορούσε το περίφημο «τριχίλιαρο» που θα δίνονταν άμεσα χωρίς προϋποθέσεις με μια απλή υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος με βάση το ν.105.

Posting Komentar

Lebih baru Lebih lama